Nota Informativa
10 de juny de 1999
La Comissió Balear del Medi Ambient informa avui de limpacte ambiental de la Dessaladora de la Badia de Palma
El GOB denuncia que aquest informe semeti amb la dessaladora autoritzada, construïda i a punt de posar-la en funcionament
Avui la Comissió Permanent de la Comissió Balear del Medi Ambient discuteix entre daltres temes limpacte ambiental de la Planta Dessaladora de la badia de Palma.
El més sorprenent de tot això és que se tramita lestudi dimpacte ambiental un pic la dessaladora ja sha construïda i ha iniciat el seu funcionament en període proves.
No té cap sentit ni un, i a més a més va en contra del procediment legalment establert, que se sotmeti a informe de la CBMA lestudi dimpacte ambiental de la planta dessaladora de la Badia de Palma, quan aquesta ja està autoritzada, construïda i en funcionament en fase proves.
El GOB ha presentat a la Comissió Balear del medi Ambient una sèrie de suggeriments que a mode de resum són els següents:
* Dessaladora de mar a la Badia de Palma
No té cap sentit ni un, i a més a més va en contra del procediment legalment establert, que se sotmeti a informe de la CBMA lestudi dimpacte ambiental de la planta dessaladora de la Badia de Palma, quan ja està totalment construïda i en funcionament.
Tot i això s'ha de tenir en compte dos aspectes:
- la producció d'aigua potable en base a aigua de la mar, exigeix un consum elèctric elevat. La producció de l'energia elèctrica, en base a combustible fòssil, té greus inconvenients ambientals: emissions a l'atmosfera de diòxid de sobre i diòxid de carboni, causants de l'efecte hivernacle i de la pluja àcida respectivament. Igualment té un cost econòmic exagerat.
- les inversions prioritàries en qüestió d'aigua a les Balears s'haurien d'adreçar (tant per motius medio-ambientals com econòmics) cap altres prioritats, concretament:
El GOB proposa un canvi en la política hidràulica, amb lobjectiu de gestionar millor els actuals recursos i alhora apostar per lestalvi, la reutilització de les aigües depurades i la paralització del creixement urbanístic. En concret proposam:
Per tant, consideram que la construcció d'una dessaladora té un cost econòmic i ambiental exagerat, alhora que hi ha alternatives clarament més convenients per abordar la manca d'aigua.