NOTA INFORMATIVA
17/8/00

LA TRAPA HA ESTAT VISITADA D'OCTUBRE A JUNY PER UNS 2.500 ALUMNES.

A la finca de La Trapa, propietat del GOB, s'hi venen desenvolupant activitats educatives regularment des de 1997, any en què s'estableix un marc de col·laboració del GOB amb Sa Nostra, i La Trapa entra dins el Projecte Natura de Sa Nostra.

El curs 1999-00 el Programa educatiu de La Trapa ha estat el més sol·licitat per part del professorat de secundària d'entre tots els altres Programes educatius que ofereix el Servei de Comunicació i Educació Ambiental.

Durant els mesos d'octubre a juny, han participat 2.650 alumnes (aproximadament uns mil més que el curs anterior), dels quals 1.460 han estat de Primària i 1.200 de Secundària. Han participat 44 centres escolars de 15 municipis: Alcúdia, Andratx, Calvià, Capdepera, Felanitx, Inca, Manacor, Marratxí, Muro, Palma, Pollença, Santa Maria del Camí, Sa Pobla, Sineu, i Sóller.

Les activitats més sol·licitades han estat: Descobrim La Trapa i Un dia a La Trapa, amb 56 activitats realitzades i 45 respectivament.

Les visites escolars a La Trapa han experimentat un notable increment respecte cursos anteriors: s'han realitzat 60 activitats més i han participat 962 alumnes més.

Al llarg del curs, han participat en aquest Programa educatiu 8 educadors del Servei de Comunicació i Educació Ambiental del GOB. Cada grup de 20 alumnes ha comptat amb el guiatge d'un dels educadors.

La baixa proporció alumnes-educadors, juntament amb la formació i professionalitat dels educadors han estat dos dels factors que han garantit la qualitat educativa i l'èxit de les visites.

Un bon indicador de la bona acollida d'aquest programa és que moltes de les escoles que han vingut enguany ja havien vingut anys anteriors, inclús n'hi ha vàries que visiten La Trapa de forma regular des de l'any 1997.

Les valoracions que ha fet l'alumnat de les visites també és molt satisfactòria: destaquen positivament la simpatia dels educadors, les activitats realitzades, l'experiència de plantar un arbre, l'oportunitat de participar en la recuperació forestal, els coneixements adquirits, el paisatge i l'entorn de La Trepa; i es queixen de l'esforç físic que els suposa pujar a peu a La Trapa.

Els centres educatius han disposat per preparar les sortides d'un material didàctic consistent en una selecció de diapositives, guies de passeig, guies del professorat, on figura tota la informació necessària per familiaritzar-se amb l'entorn natural i cultural de La Trapa.

El proper curs hi haurà importants novetats en aquest Programa de visites a La Trapa:

· S'introdueix una nova activitat Sembram llavors, amb la finalitat d'introduir els infants i joves en la creació i manteniment d'un petit viver i en les característiques peculiars de la vegetació de muntanya.
· Es continua amb la col·laboració amb Sa Nostra.
· També s'obri una nova línia de col·laboració amb Cultura i Joventut del Consell de Mallorca, que es concreta la inclusió de La Trapa dins l'Oferta educativa del Consell als instituts, a través del Programa de Joventut "Iniciatives als Instituts".