La Plataforma demana a la Conselleria d'Energia que els envïi el projecte del gasoducte
Des de fa mesos la Plataforma pel desmantellament de Sant Joan de Déu
reclama de la Conselleria d'Energia que els remeti el projecte concret del gasoducte.
Han passat un termini de temps més que raonable per a haver enviat el
projecte, cosa que en canvi no s'ha produït a pesar de les promeses del
director General.
La Plataforma reclama el projecte de gasoducte a fi de poder estudiar a fons el seu contingut, les justificacions, les alternatives, l'estudi d'impacte ambiental, etc.
Com se sap, la Comissió Nacional d'Energia ha donat el seu vist i plau a la connexió de les Balears amb la península a través d'un gasoducte. És ben conegut la gran aposta energètica del Govern és la incorporació del gas natural a les Balears, un combustible més net que el carbó el fuel o el gas-oil, utilitzats a les centrals actuals. Aquest serà duit a través d'un gasoducte d'interconnexió amb la Península. Aquest gas serà utilitzat, tant a les noves centrals, per a substituir fuel i gas-oil com per a usos domèstics, mitjançant una xarxa de tuberies que aniran a les principals poblacions de l'illa.
La discrepància que la Plataforma té és el del punt d'arribada del gasoducte. Sembla que se dóna per fet que les tuberies han d'entrar pel Coll d'en Rebassa Sant Joan de Deu) , concretament per la zona d'Es Carnatge. Des del nostre punt de vista fa falta un estudi tècnic, una comparació d'alternatives i l'estudi d'impacte ambiental corresponent, abans de decidir per on ha d'entrar el gasoducte.
El Coll d'en Rebassa, un lloc amenaçat
Des del nostre punt de vista Sant Joan de Déu no és el lloc més adequat com a punt d'arribada i molt manco per fer-hi una nova central. Les barriades del Coll d'en Rebassa i de Can Pastilla s'ha convertit en llocs molt degradats per l'existència al seu entorn de punts conflictius i contaminants, tals com l'aeroport, els dipòsits de combustible, la central tèrmica, una gran superfície comercial, la macro-depuradora, etc..
La Plataforma agrupa a més de 45 entitats ciutadanes especialment de
la zona de Can Pastilla, El Molinar, el Coll d'en Rebassa, S'Arenal i Son Ferriol