El Salobrar de Campos, inclòs a la xarxa internacional Living Lakes
El director executiu de l´organització Global Nature ha lliurat
al president del GOB el certificat d´admisió del Salobrar de Campos
a la xarxa internacional de protecció Living Lakes.
Aquesta xarxa privada integra un total de 29 llacs i zones humides d´arreu del món, com el llac Victoria africà o el Mar Mort. El Salobrar és la segona candidatura espanyola acceptada, després que fa ja uns anys la llacuna de La Nava fos inclosa.
El GOB, davant els diversos projectes i intents d´agressió que pateix el Salobrar, va considerar interessant presentar la candidatura d´aquest espai a la xarxa Living Lakes, per tal d´aconseguir cooperació i ressò internacional per a les campanyes de conservació, i sobretot, per assegurar el futur d´aquesta privilegiada àrea natural.
El Salobrar de Campos és la segona zona humida més important de Mallorca, i els seus valors naturals el converteixen en un dels espais naturals més valuosos de les Illes Balears. Les comunitats naturals presents a la zona, juntament amb una importantíssima avifauna nidificant, hivernant i migrant, motivaren la seva designació com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i com a Lloc d'Interès Comunitari (LIC), a l'empar de les directives europees d'aus i d'hàbitats.
Entre les amenaces més importants d'aquest espai natural hi destacarem el projecte de construcció d'un equipament turístico-assistencial, ubicat just a la vora de la zona humida i amb una capacitat aproximada de 300 places d'allotjament. Recordem que el govern ha possibilitat la construcció d'aquest projecte mitjançant una disposició de la llei d'acompanyament als pressuposts. Aquesta mesura ha estat denunciada pel GOB davant la Comissió Europea.
Visitau les planes de Living Lakes i Global Nature Fund: