Els dos anys de Govern municipal de Palma de Catalina Cirer ha constituït una passa enrera pel que fa al medi ambient i a la conservació del territori.
Palma, com a molts altres ciutats del món, avança de forma accelerada i descontrolada cap a la seva degradació ambiental, cap a seva segregació funcional i social
Ens referim, per exemple a la construcció d’autopistes, l’ocupació de sòl rústic per a usos d’equipaments, més creixement urbanístic, camps de golf, etc..
D’altra banda a aquest municipi s’hi concentren gran part de les infrastructures insulars (d’energia, de residus, aeroportuàries) etc..
A la degradació del sòl rústic se li afegeix, la pressió a damunt els espais naturals, per a usos residencials, turístics, d’oci, etc.. així com els escassos recursos naturals.
A continuació se presenta un informe , on se posa de manifest els punts més rellevants de la degradació que pateix Palma, que està afectant a aspectes tant diversos com el consum de territori, la destrucció d’espais naturals, les emissions de gasos a l’atmosfera, la pèrdua de qualitat de vida, etc.
Entre
els aspectes més positiu, no obstant, d’aquest període,
s’hi troba el tancament de les pedreres d’Establiments, una dels
atemptats més greus del municipi, que a la fi ha paralitzat la
seva activitat després d’anys de molèsties i
il·legalitats.