Nota Informativa
15 de juny de 2006

El GOB promou una campanya ciutadana de control d’infraccions i agressions urbanístiques a Andratx
LA NOSTRA ENTITAT HA POSAT A L’ABAST DELS CIUTADANS UNA ADREÇA ELECTRÒNICA ON PRESENTAR ESCRITS I DENÚNCIES




El desgavell urbanístic que està sumit Andratx assoleix fites inimaginables. Una visita a les zones costaneres d’aquests municipi (Cala Llamp, Cala Moragues, Port d’Andratx, Camp de Mar) o a l’interior , tant a zones rurals com a naturals, posa en evidència les destrosses paisatgístiques, edificacions il·legals,... tot això amb el vist-i-plau municipal.

Davant això, el GOB s’ha dirigit al Consell, a la Fiscalia així com al propi ajuntament, posant en coneixement presumptes infraccions, exigint actuacions contundents per frenar l’actual situació.

Igualment ara emprenem una campanya ciutadana de control d’infraccions i agressions urbanístiques del terme municipal d’Andratx. Per aquest motiu, posam a l’abat de la ciutadania una adreça electrònica (info@salvemmallorca.org) on fer arribar escrits i denúncies.

El feix de denúncies que se rebin se faran arribar a l’Ajuntament, al Consell i a la Fiscalia , demanant-los actuacions contundents.


RETRATO DE LA SITUACIÓ

A mode de resum o de conclusions, el retrato de la situació urbanística d’Andratx se definiria per:

   * Unes NN.SS. desfasades, dels anys 60-70 que no han estat adaptades a les lleis i reglaments de sòl vigents ni a les DOT ni al POOT ni molt manco al Pla Territorial.

   * Permeten un desenvolupament permeten un desenvolupament urbanístic exagerat, propi dels anys 60 i 70, èpoques del primer boom turístic i de la construcció.

   * La destrossa més absolta de zones com Camp de Mar, Cala Llamp, Cala Moragues, el Port d’Andratx, Cala Mermecen...

   * L’ocupació indiscriminada del sòl rústic de forma legal i de forma il·legal.

   * La construcció de els Àrees Natural d’Especial Interès i de els Àrees Rurals d’interès Paisatgístic, a zones inedificables.


UNA NORMATIVA URBANÍSTICA DESFASSADA I AMBIGUA

Andratx se regeix per una normativa urbanística dels anys 60-70. Se tracta d’unes Normes Subsidiàries desfassades, no adaptades a les lleis i reglaments de sòl vigents ni a les DOT ni al POOT, ni a la LEN ni al pla Territorial. A més de no estar adaptades a la legislació vigent, les NN.SS. d’Andratx permeten un desenvolupament urbanístic exagerat, propi dels anys 60 i 70, èpoques del primer boom turístic i de la construcció.

A pesar de distints esborranys de NN.SS. redactades als darrers 15 anys per l’Ajuntament, la realitat és que cap d’ells ha estat aprovat , el darrer dels quals fou rebutjat ahir per la Comissió Insular d’Urbanisme davant les seves nombroses mancances i errors

Aquest municipi té el dret i l’obligació de tenir una normativa urbanística moderna, adaptada les lleis i plans vigents i que al mateix temps freni el desgavellat creixement urbanístic i immobiliari que afecta a tot el municipi d’Andratx.


ARA TOCA ACTUAR ALS CIUTADANS

Solucionar la problemàtica d’Andratx implica que els ciutadans col·laborin amb la campanya de control i denúncia, ja siguin per infraccions urbanístiques, obres sense llicències, obres que no s’adapten a les condicions de les llicències, agressions i desfiguracions paisatgístiques, llicències irregulars, etc.


Plana principal