Nota Informativa
6 de novembre de 2006

EL GOB DENUNCIA QUE SE TRAMITA UN NOU CAMP DE GOLF I UN HOTEL A UNA ZONA PROTEGIDA DE CALVIÀ
El BOIB publica una petició per regar amb aigua depuradora a un golf a la possessió de son Claret



Calvià constitueix un municipi que té gran part del seu litoral ocupat i destrossat per edificacions turístiques i residencials.

Als darrers anys han aparegut projectes per ocupar l’interior d’aquest municipi amb distints projectes tal com parcs temàtics centres comercials, i esportius, camp de golf, oferta hotelera. Fins i tot un projecte afecta als fons marí (enfonsament d’una fragata).


ARA GOLF

El BOIB del passat dia 4 de novembre, publica un anunci posant a informació pública la concessió d’aigües residuals de la depuradora de Santa Ponça, per al camp de golf de Son Claret (Calvià)

Aquestes sol·licitud són el primer pas per a construir a l’interior del municipi de Calvià, i dins d’una zona protegida un nou complex hoteler i camp de golf. Es tracta de Son Claret, i n’és el promotor l’empresa Son Claret Participaciones S.L, lligada a Kühn & Partner.


UNA ZONA PROTEGIDA

La possessió de Son Claret es troba situada de ple dins de la Serra de Tramuntana, a una zona amb la categoria d’ANE i ARIP a la Llei d’Espais Naturals, i a més a més ARIP-Boscós, al Pla territorial de Mallorca.

Es tracta d’una finca emblemàtica d’aquest municipi i es troba situada a prop del nucli d’es Capdellà.


CALVIÀ, MÉS GOLF ENCARA

El municipi de Calvià és el que disposa de més camp de golf de Mallorca. En total en té cinc i en aquests se’n tramiten dos més: el de Son Claret i en de Ses Algorfes.

Només a Calvià que se tramiten nous projectes, això succeeix a tota Mallorca. Aquest darrers anys s’ha incrementat les expectatives de construir nous camps de golf i nous hotels dins Mallorca. Nous projectes han iniciat la seva tramitació aprofitant el suport polítics que d’entrada dóna el govern balear i el consell de Mallorca a través del Pla Territorial.

Alguns dels projectes que se tramiten afecten a espais de notable interès ecològic o paisatgístic, tot i que la majoria se situen sobre espais rurals ben conservats.

A diferència del que opina tant el Govern, com el Consell com sectors empresarials, a Mallorca des del nostre punt de vista hi ha camps de golf més que suficients per a absorbir la demanda existent a les nostres illes. Fer-ne més ni és necessari ni és convenient a la vista dels impactes derivats de la construcció d’aquestes instal·lacions, bàsicament el consum d’aigua, la transformació del camp i l’increment de places hoteleres.

El GOB considera que el desitjable increment de la qualitat turística se pot aconseguir a través de la reducció de places turístiques, la millora de serveis i equipaments i en tot cas a través de la promoció del turisme cultural, el turisme ciclista, el turisme d’espais naturals, etc.. opcions que a més de no haver de menester la construcció de noves instal·lacions, se produeixen en temporada baixa.


EL PLA TERRITORIAL OPTA PER LA MULTIPLICACIÓ DELS CAMPS DE GOLF, PERÒ NO A CALVIÀ O PALMA.


El Pla Territorial de Mallorca opta clarament per la implantació de nous camps de golf. Se’n recomana la implantació a les zones Nord, Llevant i Sud “per reequilibrar la disposició actual dels camps de golf concentrats majoritàriament a les zones de Ponent i Palma”.

De fet entre Palma, Calvià, Andratx i Bunyola, hi ha 12 camps de golf.


Plana principal