Nota informativa
19 de febrer de 2009

El GOB dóna a conèixer l’àguila peixatera a més de 2.500 escolars
A Mallorca només viuen menys de 10 parelles d’aquesta espècie amenaçada

Al llarg dels darrers mesos, educadors del GOB han explicat a més de 2.500 escolars d’educació infantil i primària les característiques d’aquesta magnífica au, i la problemàtica que pateix. Concretament, les activitats educatives s’han realitzat als 7 municipis mallorquins que encara conserven parelles d’àguila peixatera o n’han tingudes fins fa poc (Andratx, Estellencs, Deià, Sóller, Pollença, Alcúdia i Artà) a més de Palma i Ses Salines per la seva proximitat a Cabrera, on també hi cria.

Les activitats d’aula s’han fonamentat sobre material educatiu dissenyat específicament per cada nivell. Així, a l’activitat d’educació infantil s’han inclòs uns continguts molt bàsics i un dibuix per colorejar, a més d’informació general per als professors. El material per educació primària aprofundeix molt més en la descripció de l’espècie, en la problemàtica que pateix i en les mesures que s’han adoptat per evitar l’extinció d’aquestes aus. A més a més s’ha inclòs un joc (adaptació del joc de l’oca) que es juga en grup, i amb el que es posa a prova si s’ha entès o no la informació de l’activitat.

Per al GOB és fonamental que els infants entenguin la responsabilitat que tots tenim de conservar espècies amenaçades com aquesta, i quines són les conductes que hauríem d’evitar per no perjudicar-les. Aquestes activitats educatives s’emmarquen dins un projecte del GOB d’accions de conservació de l’àguila peixatera a Mallorca, finançat per l’Obra Social Caja Madrid.

L’àguila peixatera (Pandion haliaetus) és una espècie amenaçada, catalogada com a vulnerable al Catàleg Balear d’Espècies Amenaçades. Des de l’any passat compta amb un Pla de Conservació aprovat per la Conselleria de Medi Ambient, que conté les accions que es consideren necessàries per evitar l’extinció i incrementar la població balear d’aquesta magnífica au. Aquestes activitats educatives executades pel GOB s’integren dins l’esmentat Pla de Conservació.

-
A l’adreça http://www.gobmallorca.com/premsa/peixatera hi podreu descarregar el material educatiu, així com fotografies realitzades durant les activitats



Plana principal