Nota informativa
3 de juny de 2009

El GOB demana al President Antich que deixi de donar l'esquena als problemes ambientals i territorials que ha ignorat durant 2 anys.

Sr. Antich, què feim amb tot això?

Fa gariebé mig any que el GOB té demanada una reunió amb el President Antich sense rebre cap tipus de resposta.

Durant tot aquest temps, hem anat vegent com el President donava l'esquena als seus compromisos ( "no consumir ni un pam més de territori") per posar per davant els interessos de determinats sectors econòmics i determinat partit polític que forma part del seu govern, sempre amb un tret en comú: a costa del territori i fent cas omís a les problemàtiques associades al consum de recursos.

Noves infrastructures, més construcció, més doblers públics al rescat de sectors econòmics, més, més, més, però sempre més per a l'economia, justificant-se en la conjuntura de crisi econòmica i amb l'excusa de les pressions per mantenir un pacte de govern.

GAIREBÉ UN ANY DES DEL TOC D'ALERTA DEL GOB.

Al juliol de l'any passat el GOB va presentar l'informe MALLORCA, UN TOC D'ALERTA, Un any des del compromís  de no consumir “ni un pam més de territori”.

En aquest document ja exposàvem que, des del GOB consideram que la situació de crisi hauria d'obligar a replantejar el camí que estem disposats a córrer i ja advertíem de la nostra preocupació pels indicis que ens duien a pensar que no hi havia cap intenció de revisar  les arrels de fons per tal d'establir una nova manera de fer en les polítiques territorials ni en aquelles sectorials que en podrien esdevenir límits naturals i racionals: en aquell moment, s'havia continuat amb Son Espases, s'havia aprovat el Decret Carbonero, i una revisió del Pla Territorial de Mallorca, que no qüestionava en absolut el model territorial.

Des de llavors, a més, hem vist l'aprovació del Decret Nadal per donar privilegis al sector hoteler, ressorgir del no res el camp de golf de Son Baco,  el Decret Grimalt per beneficiar el sector de la construcció a canvi d'eliminar tramitació ambiental, la destinació de doblers públics a la compra de cotxes, veim les dificultats polítiques per a la implantació del tren, i en canvi la implicació del president en "rescatar" el grup Barceló perquè acabi el polèmic palau de congressos, etc.

ELS CONFLICTES AMBIENTALS I TERRITORIALS A MALLORCA

L'aprovació del decret llei de mesures urgents de protecció del territori per part de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, que ha protegit 1.500ha de territori i va derogar la llei de camps de golf per no permetre més camps de golf amb oferta complementària i per exemple, la no autorització del camp de golf a Son Real, havíem pensat que eren un bon indici d'un canvi de rumb en matèria territorial.

Ara, a l'equador de legislatura veim ha estat sols un miratge, un gest en el marc de l'absència d'una política territorial clara i definida per un futur més sostenible de Mallorca. És veritat que el que està protegit, resta protegit, però ni tan sols ens poden garantir que no es tornaran a permetre camps de golf amb oferta complementària (Son Baco) o dins el que hauria de ser un Parc Natural (Son Bosc)




De fet, continüen latents nomborosos punts calents de conflictes ambientals i territorials locals i d'altres derivats de la mala gestió en polítiques sectorials que afecten el futur de Mallorca: carreteres, política territorial, política turística, espais naturals, energia, residus, etc.


SR. ANTICH, DONI LA CARA PEL TERRITORI, PER MALLORCA.

És ben hora que poguem parlar de tot això. És ben hora que deixi de donar l'esquena a totes aquestes problemàtiques les repercussions de les quals van més enllà d'una legislatura. És ben hora que comencin a fer política, no pels sectors ni pels vots, sinó per Mallorca, per l'interès general. I és ben hora de demostrar que les coses es poden fer d'una altra manera, i que per damunt de tot hi ha la dignitat política i la responsabilitat de donar compliment als compromisos assumits.

Sr. Antich, en podem parlar?


Plana principal