Destacats

Destacats

Treballa amb nosaltres

 

LLOC DE TREBALL: TÈCNIC/A DE CONSERVACIÓ MARINA

 

FUNCIONS PRINCIPALS:

Desenvolupar les línies de feina que s’estableixin per a la línia de conservació marina, que per als pròxims dos anys són fonamentalment:

  • Impuls a la protecció i millora de la conservació d’àrees marines.

Seguiment de la gestió de zones protegides i impuls a la declaració de noves reserves marines i espais naturals protegits maritimoterrestres. Impuls a l’activitat de les comissions de seguiment. Demanda de planificació i impuls de la participació social en la seva elaboració. Denúncia pública de dèficits i impactes. Relacions amb les administracions competents.

  • Seguiment sobre normativa, infraccions i impactes de la pesca.

Seguiment de canvis normatius i participació Consell Pesquer. Preparació i presentació de suggeriments i al·legacions. Seguiment de l’aplicació de la legalitat. Denúncia pública i administrativa, si escau, de casos d’il·legalitat o impacte ambiental.

  • Protecció del litoral.

Seguiment de plans, projectes i concessions, denúncia pública d’impactes prevists, dinamització de la participació ciutadana, pressió política i presentació de suggeriments i al·legacions. Denúncia administrativa i pública de les il·legalitats i altres impactes que tinguin lloc a la franja litoral.

  • Coordinació amb altres entitats i enfortiment de la xarxa.

Coordinació estratègica amb les altres seccions insulars del GOB. Treball en xarxa amb les altres entitats de conservació de la mar.

A part d’aquestes responsabilitats fonamentals, es treballarà en coordinació amb la resta de l’equip, especialment amb les àrees de campanyes (conservació i territori) i de comunicació, i es participarà en altres tasques comunes.


REQUISITS:

  • Titulació superior d’àmbit científic o tècnic.
  • Coneixements suficients per a desenvolupar les funcions previstes.
  • Domini de la comunicació oral i escrita en català, castellà i anglès.
  • Domini d’eines ofimàtiques bàsiques: Google Suite i LibreOffice.
  • Permís de conducció i vehicle propi.
  • Flexibilitat horària.

 

ES VALORARÀ:

  • Experiència laboral i/o de voluntariat en els àmbits temàtics a treballar, o en conservació de la mar a nivell general.
  • Formació i/o titulació específica en àmbits relacionats amb les funcions principals a desenvolupar (titulacions de Ciències de la Mar, Biologia o Ciències Ambientals, i altres formacions sobre ecologia marina i planificació, ordenació i conservació de la biodiversitat).
  • Coneixement de normativa pesquera i de conservació d’espais, i de planificació i ordenació d’usos.
  • Habilitats per a la comunicació interpersonal (sociabilitat, simpatia, etc).
  • Acreditació mitjançant certificats dels nivells de català, castellà i anglès.
  • Coneixement i implicació amb el GOB o altres ONG.

 

S'OFEREIX:

  • Lloc de treball: Local de l’entitat a Palma.
  • Tipus de contracte: temporal i a temps parcial. Inicialment per un període de 2 anys, amb voluntat que sigui indefinit.
  • Horari: 20 hores setmanals, distribuïdes generalment en 4 dies laborables (a acordar).
  • Salari brut anual de 13.820 €.
  • Incorporació: 15 de març de 2022.

 

ACCEPTACIÓ DE PROPOSTES:

Remetre carta de presentació i currículum a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans del 21 de febrer. Per a qualsevol aclariment, contactar amb aquesta adreça.

Vols fer feina al GOB Mallorca?

El GOB, l'entitat històrica de l'ecologisme a Mallorca, cerca una persona capaç de desenvolupar les tasques de coordinació i voluntariat. Si vols contribuir a la causa ecologista i tens experiència en planificació estratègica en ONG's i moviments socials, ets una persona creativa i amb habilitats de comunicació i gestió de grups, aquesta pot ser la teva oportunitat. No esperis, mira l'oferta de feina i envia'ns el teu CV i una carta de motivació.

El GOB t'espera! Junts tenim el repte de fer una Mallorca millor.

Salvar Mallorca és ARAOMAI

 

 

Salvar Mallorca és
#ARAOMAI


Vivim del turisme? Institucions i sectors econòmics ens han volgut inserir el relat de que a les illes «vivim del turisme» perquè no hi hagi qui s'atreveixi a qüestionar el model que implica viure no ja de, sinó, per al turisme.

Històricament aquest model ha requerit l'explotació del territori, els recursos naturals i també les persones. Vivim del turisme o malvivim del turisme? Sabem que una economia depenent excessivament d'una sola activitat o indústria és una economia fràgil i vulnerable que ens genera una dependència absoluta d'aquesta activitat i ens sotmet a acceptar els creixents danys i conseqüències negatives: sobreexplotació de recursos, saturació d'infrastructures, precarietat laboral, feminització del treball turístic, degradació d'espais naturals, mercantilització turística de l'habitatge, pèrdua de sòl fèrtil, grans infrastructures energètiques, d'abastament i depuració d'aigua i de gestió de residus, per donar a l'abast a les necessitats sempre creixent de recursos.

Estam en una situació límit que sobrepassa qualsevol capacitat de càrrega de les nostres illes, i que posa en perill la nostra pròpia vivència col·lectiva, sense capacitat real d'absorbir aquest flux de turistes de manera racional i beneficiosa.

Des del GOB fa uns anys que hem encetat una línia de feina intensa sobre els impactes de la massificació turística en el nostre territori i sobre la necessitat d'un debat social sobre el model econòmic. Hem encetat una línia de denúncia i proposta, fetes des de l'anàlisi crítica i teixint xarxa amb altres col·lectius d'aquí i de fora, que també hi treballen. Els cursos d'Economia i Ecologia Política del Turisme, accions denúncia contra la massificació, el turisme de creuers, les problemàtiques de degradació dels espais naturals massificats, la manifestació del 23 de setembre de 2017 juntament amb una assemblea de col·lectius, la xarxa amb entitats d'altres llocs de l'estat i del món, etc.

Però també hem posat damunt de la taula la necessitat d'abordar col·lectivament, partint de l'anàlisi crítica del model actual, les propostes ecologistes del canvi de model que han de posar la vida al centre de les decisions que afecten el nostre futur.

Per això partim d'una proposta d'accions de sensibilització i conscienciació que volem culminar en la construcció d'un relat col·lectiu des de la perspectiva ecologista per construir l'alternativa necessària.

Aquí t'oferirem cartells, imatges i textos per qüestionar el model i apostar pel canvi. Perquè salvar Mallorca és #araomai.

 

Document de campanya

 

Vídeo de presentació

Assembles de socis setembre de 2020

Assemblea general de socis

El proper dijous dia 3 de setembre tindrà lloc l'assemblea extraordinària de socis del GOB-Mallorca, i a continuació l'assemblea general interinsular del GOB. Ambdues assemblees es celebraran de forma telemàtica a través de la plataforma Google Meet, i podràs accedir amb l'enllaç https://meet.google.com/grf-gidu-wpx

Els punts a tractar són aquests:

Assemblea general extraordinària del GOB-Mallorca
19:00 h

- Lectura i aprovació de l'acta de l'assemblea anterior
- Presentació i aprovació de la programació 2020
- Presentació i aprovació dels comptes anuals de 2019
- Torn obert de paraula

Assemblea general ordinària del GOB (interinsular)
19:30 h

- Lectura i aprovació de l'acta de l'assemblea anterior
- Presentació i aprovació del resum interinsular d'activitats 2019
- Presentació i aprovació dels comptes interinsulars 2019
- Presentació i aprovació del pressupost interinsular 2020
- Torn obert de paraula

Esperam poder comptar amb la teva participació.

uneixtealgob