12/06/2011 96 membres del Grup Infantil del GOB participaren en una jornada de conservació i neteja del litoral de s’Estalella
La jornada de voluntariat ambiental va ser organitzada pel Grup Infantil del GOB amb el patrocini de l’Obra Social de Sa Nostra
______________________________________________________________________

Dilluns, 12 de juny de 2011
Aquest diumenge 96 membres del Grup Infantil del GOB participaren en una jornada de conservació i neteja del litoral de s’Estalella (Llucmajor).
La jornada de voluntariat ambiental va ser organitzada pel Grup Infantil del GOB amb el patrocini de l’Obra Social de Sa Nostra.
______________________________________________________________________

El Grup Infantil del GOB (GI) es va crear l’any 1997 i de forma ininterrompuda es segueix treballant l’educació ambiental en el temps lliure amb infants d’edats compreses entre els 6 i 11 anys. Aquest grup actualment està format per un total de 80 infants, els seus familiars corresponents i 16 educadors/es ambientals voluntaris. El GI compta amb el suport econòmic de les famílies i molt especialment de l’Obra Social de Sa Nostra. Cada mes es realitza una activitat ambiental que ajuda als infants a conèixer els principals valors naturals i culturals de la nostra Illa i al mateix temps s’impliquen i participen activament per intentar millorar l’estat de conservació dels espais naturals que visitam.

L’activitat corresponent al mes de juny es va dedicar a la conservació del litoral de S’Estalella situada al terme municipal de Llucmajor, concretament es va organitzar una jornada de voluntariat ambiental que es va dur a terme aquest diumenge dia 12 de juny en la que varen participar en total 96 membres del Grup Infantil del GOB (infants, familiars i educadors/es del GI). Durant tota l’activitat els participants varen conèixer els principals valors naturals, culturals i històrics de s’Estalella i participaren activament en la jornada de voluntariat ambiental dividits en dos grups: un grup de participants va netejar les cales d’en Bassí i cala en Paiàs eliminant tot tipus de residus acumulats mitjançant una recollida selectiva;  i un altre grup es va dedicar a la conservació d’espècies vegetals autòctones i endèmiques, és a dir espècies úniques en tot el món, com és el cas de les saladines, procedint a l’eliminació d’espècies vegetals invasores com el carpobrotus o bàlsam, que es trobaba localitzat ens una zona de s’Estalella de domini públic marítim terrestre pròxima a ses cases de sa Punta. La seva gran capacitat de recobriment, juntament amb el fet de ser plantes introduïdes (són originàries de Sud-Àfrica) i no comptar amb cap depredador natural, fan que es propaguin amb gran rapidesa posant en perìll la vegetació autòctona i endèmica com és el cas de les saladines (Limonium balearicum).

El teu suport és fonamental per impulsar aquesta i altres línies de campanya 
AJUDA'NS FENT UN DONATIU o millor, FES-TE SOCI/A DEL GOB!

uneixtealgob