El GOB ho va celebrar amb dues activitats, a Palma i a Sa Dragonera

07/10/2013. 5 d'octubre, Dia Mundial de les Aus

El GOB ho va celebrar amb dues activitats, a Palma i a Sa Dragonera

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

El passat cap de setmana centenars de milers de persones a tot el món van participar en diferents activitats per celebrar el Dia Mundial de les Aus , un esdeveniment a nivell internacional que cada any adquireix més i més força. La celebració és una bona ocasió per iniciar la ciutadania en el coneixement dels nostres ocells i també per donar a conèixer els problemes de conservació que els afecten.

A les Illes Balears han estat citades més de 380 espècies d’aus, de les quals nidifiquen unes 120 i la resta passen aquí l’hivern o bé ens visiten durant les seves migracions. Destaquen les espècies i subespècies endèmiques, és a dir, pròpies i exclusives de les nostres illes, com el busqueret coallarg (Sylvia balearica) i el virot petit (Puffinus mauretanicus) que tan apreciats són pels turistes ornitològics que ens visiten cada vegada més.

A Mallorca, el GOB va realitzar dues activitats. Dissabte de matí foren nombroses les persones que s’atracaren a la carpa informativa situada al passeig del Portitxol. Tant nins com adults pogueren gaudir de l’observació de diverses espècies d’aus presents a la zona gràcies als telescopis i les indicacions dels ornitòlegs de l’organització. Revistes, díptics, atles, material educatiu,... relacionat amb el món de les aus fou oferit als que visitaren la carpa, que a més a més pogueren gaudir de part de l’exposició “El GOB i les aus” i d’una magnífica selecció de fotografies del fotògraf de natura Sebastià Torrens. L’activitat comptà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma.

 

 

Diumenge visitàrem el Parc Natural de Sa Dragonera guiats per Juanjo Bazán. Aquest calorós dia de tardor se dedicà per complet a l’albirament de l’avifauna present a l’illa, entre la que cal destacar el gran nombre de falcons marins presents a la zona (Falco eleonorae), així com també esparvers, arpelles, xoriguers, i aucells migradors com els coaroges i els coablanques, i també els primers hivernants com ropits i un tord!!!

 

Xerrada amb els assistents a la visita a Sa Dragonera. Foto: Adolfo Ferrero

 

Falcó marí, Falco eleonorae. Foto: Adolfo Ferrero

 

El teu suport és fonamental per impulsar aquesta i altres línies de campanya 
AJUDA'NS FENT UN DONATIU o millor, FES-TE SOCI/A DEL GOB!

uneixtealgob