El GOB torna denunciar la tala de pins a Castellitx.
El GOB denuncià el mes de març les feines forestals que es realitzaven a la finca de Castellitx (Algaida) per considerar que amb l’excusa de realitzar una faixa de defensa forestal s’estava fent una transformació abusiva del pinar, amb danys importants a la vegetació i generant un impacte greu per les vies de treta i esplanades habilitades, a més de risc d’incendi per les restes de brancam acumulat.
La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori respongué facilitant còpia de l’autorització, expedida el 9/10/15 i amb 6 mesos de vigència. En relació a la gran quantitat de brancam procedent de la tala acumulat als marges del camí (o fins i tot obstruint-lo) la resposta de la Conselleria assenyala que “L’existència de restes vegetals disminueix l’eficàcia de les faixes auxiliars de defensa contra incendis, a més de generar risc d’incendi. Per això és obligatòria la seva eliminació en aquest tipus d’actuacions, i per això s’ha instat tant als representants de la propietat com a la persona responsable dels treballs a complir amb la condició de retirar ui eliminar les restes vegetals en el termini que marca l’autorització.”
Tot i això, el passat cap de setmana les restes de brancam procedents de la tala continuaven sense haver-se retirat, tot i que el termini d’execució de les feines va acabar fa un mes.
Les imatges són de la nostra amiga Barbara von Siebenthal. En trobareu més al seu Facebook
Des del passat 1 de maig ens trobam en època d’alt risc d’incendis forestals, pel que consideram intolerable que aquestes feines, teòricament autoritzades per evitar la propagació d’incendis, estiguin contribuint en aquests moments a incrementar el risc de generació i propagació de foc a la zona. Una voluntària del GOB va retirar un bon nombre de botelles de vidre que es trobaven mesclades dins el brancam, constituint una combinació altament perillosa.
El GOB ha sol·licitat la Conselleria que es procuri la retirada immediata de les restes forestals.