És urgent aprovar els plans de gestió d'aquest i altres espais de la xarxa europea d'espais protegits Natura 2000


Davant el projecte, presentat a l'ajuntament de Llucmajor, per instal·lar una plataforma de bot al penya-segat del Cap Blanc, el GOB recorda que aquesta zona es troba dins un espai natural protegit per normativa europea.

 

Imatge del projecte. Font: Diario de Mallorca

 

El Cap Blanc forma part de la ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus) ES0000081 Cap Enderrocat-Cap Blanc i de LIC (LLoc d'Interès Comunitari) ES5310128 Cap Enderrocat i Cap Blanc. Així, aquest espai està emparat per les directives europees 2009/147/CE i 92/43/CE per a la protecció de les aus silvestres i dels hàbitats naturals respectivament.

Des del GOB recordam que als penya-segats del Cap Blanc hi nidifiquen espècies emblemàtiques o amenaçades, com el corb marí (Phalacrocorax aristotelis desmarestii) i el falcó (Falco perergrinus) que entre d'altres han motivat la protecció de la zona. Aquestes i altres espècies d'aus es veurien sense dubte perturbades amb una instal·lació com la que s'ha projectat.

La possibilitat que es presentin projectes com aquest a espais naturals protegits posa de manifest per una banda el desconeixement gairebé general del grau de protecció que ja tenen els espais de la xarxa Natura 2000, i per altra evidencia la necessitat d'aprovar els corresponents plans de gestió que clarifiquin quines activitats hi estaran permeses i quines no es podran autoritzar.

Així, des del GOB instam la Conselleria de Medi Ambient a impulsar amb urgència la redacció i aprovació dels plans de gestió dels espais de la xarxa Natura 2000, per a la qual cosa ja duim un retard de més de 4 anys sobre el termini que ens va establir la Comissió Europea.

El teu suport és fonamental per impulsar aquesta i altres línies de campanya 
AJUDA'NS FENT UN DONATIU o millor, FES-TE SOCI/A DEL GOB!

uneixtealgob