Àncora de l'Ocean Club, iot de 40 metres, danyant la posidònia a Portocolom

El retard no es pot seguir justificant al·legant aspectes jurídics o procedimentals. Què o qui és l'entrebanc?

 

Després d’haver passat per un llarg procediment de consulta i debat públic, al projecte de decret de protecció de posidònia li restaven els informes del Consell Econòmic i Social (CES) i del Consell Consultiu (CC) abans de l’aprovació definitiva per part del Consell de Govern.

El “Projecte de decret sobre la conservació de la Posidonia oceanica a les Illes Balears” va ser remès al CES el 16 de març, amb petició d’informe amb caràcter d’urgència. Així, el 10 d’abril el CES va emetre el corresponent dictamen i el va enviar al Govern.

Després d’això, desconeixem la data en que el Govern va remetre el text al Consultiu, però els terminis no justifiquen el retard.

La Llei 5/2010, de 16 de juny, reguladora del Consell Consultiu de les Illes Balears estableix un termini màxim de 40 dies per a l’emissió de dictamen sobre les disposicions reglamentàries que li remeti el Govern. Tot i això, el termini es pot reduir a 15 dies hàbils si la Presidenta del Govern ho reclama per motius d’urgència.

Avui fa 3 mesos des de que el CES va emetre el seu dictamen, pel que si el Govern no va perdre el temps i va remetre ràpidament el text al Consultiu, ja s’ha duplicat el termini establert amb caràcter general. Si la petició s’hagués fet per la via d’urgència (i consideram que un decret adreçat molt particularment a evitar l’impacte estival sobre la posidònia té una urgència ben evident) es podria haver comptat amb el dictamen del Consultiu a principis de maig.

El decret de protecció de la posidònia donaria compliment a un dels “acords pel canvi” signats pels partits que conformen el Govern i els que li donen suport. Tot i així, aquest és el tercer estiu d’aquesta legislatura, i el decret del que tant se n’ha parlat segueix pendent. És evident que els entrebancs per a la seva aprovació van més enllà de l’àmbit estrictament procedimental.

És realment el decret de protecció de posidònia una prioritat per la Conselleria de Medi Ambient i per al Govern?

Basta d’excuses i vaguetats. Des del GOB instam el Conseller de Medi Ambient a donar explicacions detallades sobre el per què del retard que està patint l’aprovació del decret.

El teu suport és fonamental per impulsar aquesta i altres línies de campanya 
AJUDA'NS FENT UN DONATIU o millor, FES-TE SOCI/A DEL GOB!

uneixtealgob