31/01/12 El GOB denuncia que els canvis en el Pla Hidrològic impliquen desprotecció, desregulació i manca de control.
El Conseller Company ha paralitzat la tramitació del Pla Hidrològic per introduir-hi canvis que responen a la pressió de determinats sectors interessats en la desregulació i en l'absència de controls sobre la gestió de l'aigua.  El GOB hi presenta avui les seves al·legacions.
______________________________________________________________________

Dimarts, 31 de gener de 2012

El GOB denuncia que els canvis en el Pla Hidrològic impliquen desprotecció, desregulació i manca de control.
El Conseller Company ha paralitzat la tramitació del Pla Hidrològic per introduir-hi canvis que responen a la pressió de determinats sectors interessats en la desregulació i en l'absència de controls sobre la gestió de l'aigua.  El GOB hi presenta avui les seves al·legacions.

______________________________________________________________________

El GOB ha presentat avui al·legacions a la tramitació del nou text de Pla Hidrològic que s'ha posat a exposició pública després de que determinats sectors contraris a la implantació de controls sobre la gestió de l'aigua i a una regulació clara i efectiva del recurs, hagin pressionat als actuals dirigents polítics per no perdre privilegis o per por a que es destapin irregularitats vigents en la gestió de l'aigua.

El PHIB havia passat els darrers anys per un llarg període d'elaboració, participació i esmena. El 14 d'octubre de 2011, quan sols mancava l'aprovació definitiva del Ministeri de Medi Ambient Rural i Marí, el Conseller Company, va sol·licitar la suspensió de la tramitació. Segons el Conseller, s'aturava per passar un nou tràmit d'informació i audiència pública. Una fase ja superada fa més d’un any. Ara el PHIB ha tornat a posar-se a a exposició pública fins avui. El GOB creu que una de les raons de l’aturada del PHIB són les pressions de sectors amb interessos sobre la gestió de l'aigua i urbanístics, aquests darrers que afecten a determinades zones humides com és el cas de l'Ullal de Pollença.

El nou text, que desbanca l'iniciat al 2004 amb una tramitació exemplar des del punt de vista de participació pública en el procés d'elaboració, implica:

  • Eliminar la possibilitat de posar ordre  en el tema de l'aigua de reguiu. Un estudi de teledetecció va concloure que hi ha manco ha. de reguiu de les declarades. Oficialment s'hi dedicaven 70 hectòmetres, però realment són 40. La resta (30) acaba tenguent altres usos (urbans, xalets...). Tenim sospites per tant que les ajudes que la PAC (Política Agrària Comunitària) de la UE dona per al reguiu poden ser desviades a altres fins.  El PHIB havia de començar a controlar tot això, posant comptadors etc. i ara no serà possible amb el nou redactat a exposició pública.
  • Elimina la necessitat de les benzineres de fer obres d'adequació per evitar contaminació de masses d'aigua, com va passar a Santa Gertrudis (Eivissa).
  • La desprotecció de zones humides periurbanes on el GOB denuncia que hi ha  promotors interessats en edificar solars:  és una realitat a Ses Fontanelles, l'Ullal, Porto Petro, Maristany Ses Feixes (Eivissa) i pot ser alguna més.

Aquests són els aspectes més significatius, però el que realment crida l'atenció és la paralització sobtada del PHIB que implica l'incompliment de la Directiva Marc de l'Aigua, en un procés sense arguments vàlids i que deixarà un Pla Hidrològic que s'havia basat en la participació pública, en un text refòs i confús que propiciarà la desregulació, la manca de control sobre la gestió de l'aigua i el sotmetiment, un cop més, als interessos urbanístics en zones protegides. Tot un exemple.

El teu suport és fonamental per impulsar aquesta i altres línies de campanya 
AJUDA'NS FENT UN DONATIU o millor, FES-TE SOCI/A DEL GOB!

uneixtealgob