30/03/2012 El GOB titlla d'atemptat territorial del govern del PP la destrucció de Sa Ràpita, Canyamel i Son Bordoi
El Consell de Govern ha declarat d'interès autonòmic la construcció de l'Hotel de luxe a Sa Ràpita, un complex turístic a Canyamel
______________________________________________________________________
30/03/2012 El GOB titlla d'atemptat territorial del govern del PP la destrucció de Sa Ràpita, Canyamel i Son Bordoi
El Consell de Govern ha declarat d'interès autonòmic la construcció de l'Hotel de luxe a Sa Ràpita, un complex turístic a Canyamel
______________________________________________________________________
Una política que ens aboca a un escendari de destrucció territorial sense precedents a Mallorca que comportarà un atemptat al futur del nostre territori i els nostres espais que encara restaven preservats de l'especulació i barbària urbanística a que s'ha sotmès la nostra illa i que ens ha conduit directes a la crisi econòmica, social i ambiental que vivim.
Son Bordoi, herència del Sr Carbonero i de l'impuls il.lògic de la construcció d'habitatges protegits quan hi ha una gran bossa d'edificis buits i precisament en un ídret que encara manté el seu caràcter rural, dels darrers que queden al voltant de Palma, hauria de ser retirat, perquè no entre dins cap lògica intel·ligent impulsar la seva construcció en els temps que corren, però no és així. El Govern està entestat en continuar amb els excessos de l'època Matas, ara amb un argumentari renovat: la dinamització econòmica i la creació de llocs de feina.
Així mateix el GOB ha denunciat en diverses ocasions la urbanització i impuls del projecte de Canyamel. Cal recordar que la promotora va començar a edificar un hotel sense llicència dins l’espai protegit annexe al sòl urbà i que aquestes obres van ser paralitzades per ser il·legals. Fa uns mesos, el GOB va fer públic que el Govern havia perdonat una multa milionària a la promotora. La zona de Canyamel (Capdepera) és un indret litoral que s’ha edificat molt intensament les darreres dècades, tan per a usos turístics com residencials. La pressió urbanística dels anys 70 i 80 va ser molt important i va malmetre una part d’aquests zona. A pesar d’això, Canyamel ha conservat paisatges de gran bellesa i atractiu fins a dia d’avui que mereixen ser protegits íntegrament. La Llei d’Espais Naturals de 1991 va protegir la zona més muntanyenca, però 20 anys després d’aquella fita, comprovam que no va ser suficient per aturar els excessos urbanitzadors.
El GOB juntament amb la Plataforma Salvem Sa Ràpita va presentar fa unes setmanes més de 16.000 signatures a la Conslleria de Turisme contra aquest projecte hoteler. El Macro-hotel ha generat preocupació degut al seu impacte ambiental i social. Salvem Sa Ràpita! entén que es tracta d’un projecte sense mesura que es planteja vora la platja verge més extensa de Mallorca (s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc) i a un entorn únic pel seu gran valor ecològic, paisatgístic i social. El macro-hotel es vol construir a escassos 150 metres de la platja. Els terrenys on s’ubicaria són molt extensos, arribant casi a les de 20 hectàrees (20 camps de futbol de primera).
El Govern vol impulsar una destrucció territorial sense precedents. Queda clar després de les declaracions autonòmiques aprovades avui i que representaran la destrucció de Sa Ràpita i l'impuls del projecte de Canyamel, malgrat que afecta a una àrea protegida.