cartell curs 2018

Penúltima sessió de la segona edició del Curs Economia i Ecologia Política del Turisme.

Divendres, acabam amb sessió oberta a Flassaders.

Demà tendrem la 5ena i penúltima sessió del curs, amb la participació d’Ernest Cañada i Daniela Moreno que recentment han presentat l'informe "Dimensiones de género en el trabajo turístico", publicat per Albasud, entitat co-organitzadora del curs, en la col·lecció Informes en Contrast elaborat sobre la necessitat d'incorporar una mirada de gènere en l'anàlisi del treball turístic. Aquest informe ha estat realitzat per Alba Sud en el marc del projecte «Treball decent, turisme responsable i empoderament de les dones»

Tot seguit, una breu descripció d’ells i del que demà ens venen a explicar:

Ernest Cañada Investigador i comunicador social. Treballa actualment com a coordinador d'Alba Sud. És docent a la Universitat de Barcelona, col.laborador del Grup de Recerca en Sostenibilitat i Territori (GIST) de la Universitat de les Illes Balears; membre expert del Consell Turisme i Ciutat de Barcelona. Escriu amb certa freqüència al blog Alterconsumismo, publicat al diari El País. Actualment resideix a Barcelona, després de viure a Amèrica Central entre els anys 2004 i 2014.

Daniela Moreno Investigadora i consultora especialista en planificació i gestió del turisme des d'una perspectiva de gènere. Doctora en feminismes com a teoria crítica per la Universitat Complutense de Madrid. És co-directora de l'ONG Equality in Tourism i col·labora regularment amb Alba Sud.
Resum de la sessió conjunta:

El treball turístic cada cop està més associat a la precarietat laboral, i més encara en destinacions tant exitoses com Barcelona. Tot i que no tots els treballs turístics són precaris hi ha una forta tendència cap a la seva devaluació per la pressió del capital per abaratir costos laborals i intensificar la càrrega de feina. El procés sembla així cada cop més estès. Quines són les principals causes que l’empenyen vinculades estrictament al funcionament del turisme? A través de quins diferents mecanismes les empreses estan imposant aquesta devaluació del treball? Quina és la relació entre precarietat i la creixent feminització laboral de moltes de les activitats vinculades al turisme? Quins són els efectes d’aquest procés? Què suposa en realitat la feminització d’un sector econòmic? En aquesta sessió analitzarem quines són les tendències principals que determinen com està funcionant el treball turístic i com s’estan configurant unes classes treballadores cada cop més empobrides, vulnerables i fragmentades.

El teu suport és fonamental per impulsar aquesta i altres línies de campanya 
AJUDA'NS FENT UN DONATIU o millor, FES-TE SOCI/A DEL GOB!

uneixtealgob