Una vaga laboral, de cures i de consum, necessària per a visibilitzar les diverses opressions a les que estan sotmeses dones i territoris.


Des del GOB consideram que les reivindicacions feministes i les ecologistes, són una mateixa lluita: la necessitat de preservar la vida i la reproducció de la vida per damunt d’un sistema econòmic que explota territoris, ecosistemes i persones i les sotmet a les lògiques del capitalisme patriarcal.

Reconeixem i reivindicam les referents històriques en la lluita i la preservació del medi ambient: Rachel Carson, Vandana Shva, Gro Harlem Bruntland, Wangari Maathai, Petra Kelli, Berta Cáceres i tantes altres que han marcat un abans i un després en la història de la lluita ecologista.

I també els referents actuals de l’ecofeminisme, com Alicia Puleo o Yayo Herrera, entre d’altres, que reivindiquen l’ecofeminisme anticapitalista com a fórmula per a superar la crisis de l’actual model econòmic, la crisi ecològica i de cura de la vida. Yayo Herrero reclama «Som éssers ecodependents i interdependents. La vida humana està instal·lada en els límits i pretendre crear mons que cresquin il·limitadament es declarar la guerra als cossos i als territoris».

Cal reconquerir una vida vivible en un món limitat. A Mallorca, territori insular, la noció de límits és més que evident, així com la vulnerabilitat dels nostres ecosistemes i mosaics territorials. Al mateix temps, també és més evident, la sobreexplotació a la que es sotmet el territori i els recursos, en un indret on el model turístic és l’expressió del capitalisme que sotmet territori i persones, que no entén de límits, que precaritza vides, que genera desigualtats, que rebutja migrants i refugiats i adora a turistes i inversos, i que degrada recursos, mentre paral·lelament mercantilitza tot el seu patrimoni natural, cultural i vital. Un sistema que no protegeix la vida.

I també, i finalment, el fet insular ens evidencia la dependència exterior d’una societat de consum vulnerable, totalment allunyada dels cicles vitals i connexió amb un territori que no considera, més enllà de les possibilitats que pugui representar des del punt de vista mercantilista i especulatiu, i per tant, perdent la possibilitat de recuperar i construir autonomia i sobiranies relatives a la producció alimentària i energètica.

Per tot això, des del GOB, ens sumam als #1000motius per a la Vaga General Feminista laboral, de cures i de consum, del 8 de març.

El teu suport és fonamental per impulsar aquesta i altres línies de campanya 
AJUDA'NS FENT UN DONATIU o millor, FES-TE SOCI/A DEL GOB!

uneixtealgob