Terrenys de Son Gual

És un dels temes que fa anys que el GOB ha vengut reclamant de manera insisitent a través d'al·legacions als instruments de planejament i demandes concretes referents a l'urbanisme de Palma per enfocar-lo als reptes ambientals i climàtics. 

 

 

El ple telemàtic de l'Ajuntament de Palma va aprovar ahir dijous la desclassificació definitiva de 60 hectàrees a la urbanització de Son Gual I, que fa 40 anys que està sense acabar. De la superfície protegida, 48 hectàrees passaran a ser Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), mentre que la zona on ja hi ha 30 habitatges construïts serà considerada nucli rural.

En els darrers anys, l'Ajuntament havia donat passes en aquest sentit i la Comissió Balear de Medi Ambient també havia qüestionat la pertinença i viabilitat d'aquesta urbanització. 

Avui podem celebrar un èxit més del GOB que des de 2017 demana a Palma revisar el desenvolupament de diferents àrees de creixement previstes al planejament vigent però que ara mateix ja no tenen cap sentit de desenvolupar-se i podrien ser desclassificats tal i com ja s'ha fet en el cas de Can Tàpera, i ara Son Gual. La desclassificació d'aquests àmbits ja va ser plantejada per part del GOB en els suggeriments presentats a l'avanç de modificació del Pla General iniciat la passada legislatura.  Des del GOB hem inisistit que eliminar aquests desenvolupaments era prioritari.

A més amb el nou decret llei aprovat la setmana passada, altres urbanitzables quedaran declassificats, com és el cas de Son Puigdorfila i haurem de veure com queden altres que des del GOB fa temps que hem anat posant damunt de la taula com els de  Son Pardo, Son Ametller, Son Güells o Son Quint.

És l'hora de reenfocar l'urbanisme d'una ciutat com Palma entenent-lo com una eina fonamental per a posar les emergències socials i ambientals que afrontam i que amb la crisi COVID s'han posat encara més en evidència. Cal apostar per un urbanisme que doni resposta a aquestes urgències, especialment les vinculades a l'accés a l'habitatges i la crisi climàtica, i deixar l'urbanisme que s'ha caracteritzat per l'expansió immobiliària amb finalitats especulatives.

Hi continuarem treballant. La protecció del territori i l'urbanisme són eines fonamentals d'una nova manera d'entendre la política i reactivar l'economia a partir de la reconfiguració del ja construit per adaptar-nos als reptes que venen i que requeriran de la feina conjunta de tots per apuntar en la direcció de la sostenibilitat i el bé comú. 

 

 

Les campanyes de protecció del territori són possibles gràcies a les aportacions dels socis. Si valores feina com aquesta, dona suport al GOB perquè poguem continuar defensant el patrimoni natural d'aquestes illes. 

https://www.gobmallorca.com/que-pots-fer/fes-te-soci-a

 

 

El teu suport és fonamental per impulsar aquesta i altres línies de campanya 
AJUDA'NS FENT UN DONATIU o millor, FES-TE SOCI/A DEL GOB!

uneixtealgob